SIM Only telefoon abonnement vergelijken | Tips en informatie bij vergelijken

Een abonnement voor je telefoon is niet altijd heel duur! En ook zeker als je al in het bezit bent van een goede luxe telefoon. Voor iedereen die kunnen overstappen naar een nieuw abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe mobiele telefoon te hebben is er de zogeheten “SIM Only”.

Een telefonie abonnement is een telefoniecontract waarbij je uitsluitend een simkaart ontvangt en dus zelf een luxe telefoon die je al hebt gebruiken kunt. Het grote voordeel hiervan is dat de kosten die je per maand betaalt heel erg minder zullen zijn dan bij toestel met abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel standaard dat je een telecomabonnement koopt voor €14 tot €24 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een toestel pas beginnen bij €25. Je bespaart al gauw een flimk bedrag op de kosten van je telecomabonnement.
sim only onbeperkt bellen

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de vaste lasten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet willen van de mobiele telefoon. Bij een standaard telefoon met abonnement koop je je jaarlijkse abonnementskosten in tweeën. Een deel voor de belminuten en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je smartphone bepalen dat je na de looptijd je smartphone volledig hebt afbetaald. Je betaalt je telefoon dus af in 1 of 2 jaar. Doordat je deze kosten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only telefoon abonnement vergelijken

Door het hebben van een SIM Only abonnement, betaal je minder aan uitgaven. Een aantal consumenten betalen norrmaal gesproken meer voor het toestel bij hun contract, dan voor hun dure verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk gebrek van een SIM Only abonnement is dat je als koper zelf over een smartphone moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is.

Voorbeeld berekening

We nemen een Samsung smartphone als voorbeeld. Een nieuwe een mobile device kost los al gauw 769 euro. In combinatie met een abonnement met een telefoon moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een abonnement zonder smartphone kost een vergelijkbaar smartphoneabonnement 30 euro, wanneer je de een mobile device los zou kopen met een internet en mobiel bellen abonnement is een telecomabonnement  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal abonnement met een telefoon is dan vooral ideaal voor de afnemer die zo spoedig mogelijk een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een abonnement zonder smartphone is een telefoniecontract in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only telefoon abonnement vergelijken – Simlockvrije telefoon

SIM Only telefoon abonnement vergelijken – Daarnaast is een willkeurige smartphone zonder simlock|simlock vrije Samsung smartphone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude smartphone liggen, die bij een oud contract gekocht is? Alleen de provider waarbij de smartphone oorspronkelijk is besteld, mag de simlock van de telefoon weghalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de klant nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe toestel moet kopen: SIM Only telefoon abonnement vergelijken
sim only tele2

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk SIM Only abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende delen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je mobiele telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type SIM Only abonnement dat je nodig hebt en de periodieke abonnementskosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk telefonie abonnement voor jou het beste is bevelen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 6 maanden. Dat is in de meeste gevallen genoeg om een een idee te krijgen in je verbruik.

Pak je rekeningen er eens bij en ga na hoeveel data je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan prijzen we aan om bij je nieuwe telefonie abonnement een grotere databundel te kiesen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel telecom bedrijven bieden trouwens de oplossing om tijdens je abonnement omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je bestellen kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste telecom bedrijven kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn vandaag de dag echter ook aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telefonie abonnement van een maand kan leuk zijn als je een telecom bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telecomabonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only telefoon abonnement vergelijken

 

Scroll to top